Zo maak je je interieur kerstproof


Nu kerst in aantocht is, is het niet alleen tijd om de kerstboom op te tuigen, maar ook om de rest van je interieur kerstproof te maken. Met een paar kleine aanpassingen kun je er al voor zorgen dat jouw interieur klaar is voor de feestdagen.


Kleuren afstemmen

Veel mensen kopen met kerstaccessoires in de standaardkleuren rood, groen of wit. Dat is zonde, want deze kleuren staan niet in iedere woonkamer even goed. Koop daarom accessoires die zijn afgestemd op de kleuren van je eigen interieur. Op die manier zorg je ervoor dat het een sfeervol geheel wordt.


A touch of gold

Een paar gouden accenten in je woonkamer is een goede toevoeging aan je interieur. Zeker met de feestdagen. Goud geeft je interieur gelijk een warme en knusse uitstraling. Precies wat je wilt tijdens de kerst, toch?


Eyecatcher(s)

Vaak is het beter om in je interieur een paar eyecatchers te hebben in plaats van allerlei kleine spulletjes. Dit zorgt er namelijk voor dat het al snel chaotisch en rommelig oogt. Met een paar eyecatchers, zoals een grote krans of een paar grote kerstballen los in een schaal op tafel, kun je je interieur al een touch-up geven zonder dat je woonkamer slordig oogt.


Varieer met kerstballen

Kerstballen heeft iedereen wel in huis, maar hoeven niet per se in de boom gehangen te worden. Je kunt ze net zo goed gebruiken om rondom de kaarsen op een grote schaal te leggen. Dit geeft een heel leuk effect. Wat dit betreft kun je je creativiteit lekker de vrije loop laten gaan. Zorg wel dat de kleuren van de kerstballen in lijn zijn met de rest van je interieur, zodat het weer één geheel is.


Kerstlichtjes

Kerst is niet voor niets het lichtjesfeest. En om een knusse en gezellige sfeer te creëren kun je kaarsjes en waxinelichtjes aansteken. Ook is het leuk om bijvoorbeeld een glazen stolp te vullen met een lichtjesslinger en die op tafel te zetten.


Hoe maak jij jouw interieur kerstproof?

65 keer bekeken0 reacties